HPA маркучи и фитинги

Привет колеги!
Сериозно обмислям да закупя HPA енджин като съм се насочил към Polarstar Fusion. Въпроса ми е свързан със маркучите като цяло и стандартите на “цангите” всяка бърза връзка има определен стандарт или “морз” - моля по-запознати колеги да ми помогнат с тази информация. Главно ме интересува стандарта на бързите връзки, ако се наложи някаква модификация или маркуча се предаде да мога да поръчам такъв да ми бъде “направен” от фирми занимаващи се с маркучи за високо налягане. Или в най-лошия случай да ползвам шлаух SMC или Festo за да спася полуженито.

Другия въпрос е свързан с прословутите PCP компресори - а именно какво ми е нужно за да мога да ползвам такъв за пълненето на бутилките за репликата. И ако има готово решение което не струва колкото репликата + енджина ще съм благодарен за информация по въпроса - задавам този въпрос защото има голяма вариация е цените 500 до 1500 лв за компресор - искам да избегна максимално процеса “проба-грешка” за това се допитвам до вас!

Gr1zZl1

Привет,

най-често срещаните в Европа фитинги тип “бързи връзки” са два стандарта - Foster NPT (щатски, USA) и Mignon (европейски, EU). По-безпроблемни при свързване и разкачване са щатските.

За да свържеш шлауха от енджина към регулатора ти трябва мъжка бърза връзка (с който и да е от двата стандарта) с накрайник с цангова гайка или push-to-connect захващане за шлауха. Друг (по-добър) вариант е да си намериш т.нар. IGL - Integrated Grip Line, плътен и здрав маркуч с кербована мъжка бърза връзка, който се навива директно в енджина на мястото на шлауха.

За направа на маркуч за регулатора ти трябват женска бърза връзка (към мъжката на енджина) и мъжка бърза връзка или винт с мъжка резба за директно навиване в регулатора. Бързите връзки трябва да са с “борче” за да се кербоват към маркучите. Най-лесно се купуват от франсетата - https://www.powair6.com/en/352-hpa-fittings Съветът ми е направо да си купиш маркуч с регулатора и да не се мъчиш с направата му тук, няма да ти излезе кой знае колко по-евтино.

Тук има цяла под-секция за GBB и HPA - Еърсофт София, ако не си попаднал вече на нея. Преместих ти темата там. Вътре е и темата за Регулатори за НРА и СО2. Бутилки. Маркучи

За пълнене на бутилките вече и тук се ползват китайските компресорчета Yong Heng или техни копия. Надеждни са, евтини, и с достъпни части, ако се наложи ремонт.

4 Likes