Warrior Assault Systems Recon Plate Carrier MK3 сетъп

Напоследък търсех нископрофилен плейт кериър, с който да играя в по-хладно време или когато дрес кодът на голяма игра изисква NATO-стайл екипировка. Бях харесал един-два модела на ТМС в Weapon762, но заради силното търсене постоянно нямаха количества от тях. През последните години водещите китайски брандове ТМС и Emerson вдигнаха осезаемо качеството и цените на еърсофт екипировката. Започнаха да използват за своите приблизителни реплики същите милспек материали, от които се произвеждат и образците за носене в реални бойни условия.

Не ме свърташе да чакам и затова при поредната промоция на UK Tactical се сдобих с Recon Plate Carrier MK3 на Warrior Assault Systems, допълнен с техния Cargo Pack:

Малка и удобна плейт кериър платформа, изработена от 500D Cordura, с познатото за Warrior качество на кройка и шев. МК3 комплектът идва с преден панел и три ТАСО-подобни джоба за 5.56 пълнители с molle окачване. Панелът се закрепва с велкро и закопчалки към предницата на плейта и осигурява приятно удобство - може да имате няколко панела със закачени към тях джобове за пълнители за различен калибър и да ги сменяте бързо. На мястото на панела може да се закачи и предницата на Pathfinder чест риг. Презрамките са с меки премахващи се подложки с удобни халки за прикрепване на маркуч на водна система. Страничните панели са от по три ленти със закопчаване с възможност за монтаж на molle съвместими джобове.

От лявата страна съм сложил малък джоб за радиостанцията, като антената е изнесена в задната част на плейта и е свързана със станцията чрез удължителен кабел. Приемо-предаването на звука е обезпечено от китайско РТТ с акустична тръбичка с ергономичен ear mold.

На гърба на плейта е закачена Cargo раничката, побираща без проблеми 3 литров воден мехур и 1.1 литрова НРА бутилка.

Сетът се допълва от реплика на Magpul MS2 ремък, прекаран зад врата и през двете раменни подложки, за да може тежестта на пушката да балансира тежестта в раницата. Удачен вариант за окачване на репликата е и бънджи ремъкът на Warrior с molle закрепване някъде в задната част на плейта.

6 Likes

Фишер, отпред само пълнителите ли са като противотежест на мехур+hpa бутилката?

Пълнителите не ги броя за баланс. Само на репликата разчитам (а тя пък е една тежкааа…), затова съм прекарал ремъка зад врата и от двете страни да е отпред.

Ще споделиш после и отзиви от носене по време на игра.

След няколко игри с плейта мога да кажа, че това не е моята багажна система :slight_smile:. В момента се чудя дали да не го пусна за продажба…

Не виждам абсолютно никакво негово предимство пред любимия ми сетъп “лек честриг + раница”. В честрига побирам много повече неща, отколкото в плейта, и то в доста по-компактен размер и в по-удобни и лесно достъпни джобове.

Не ми харесва, че няма как да неутрализирам придърпването нагоре на предницата на плейта от теглото на поместените в раницата 3-литров воден мехур и бутилка с въздух. За играчи с АЕГ това вероятно не би било проблем, но при мен е. Затова и на доста снимки съм с ръце, натискащи надолу предницата, за да не ми опира в гръкляна :slight_smile: :

Google Photos

Колкото и да ме кефят… докато нося бутилка няма как да си позволя ползването на Plate Carrier :frowning:

Здравей, горе долу на каква сума ти възлезе целия сетъп?

Плейт + джобове и раница = 550 лева.

1 Like