TM Glock 18c gbb ревю

Тъй като повечето ревюта на реплики в Youtube са по - скоро ънбоксинг. Ето едно след почти двугодишно ползване на Tokyo Marui Glock 18c.

Изцяло пластмасов - слайд и тяло, като има множество ъпгрейд възможности. Доста от тях съвместими със Глок 17 на Маруи. Малка част от частите стават от глоковете на WE.

До колкото знам KWA и KJW са по Маруи стандарт за глоковете.

Модификации по него:
1/ Мадбул червена хоп-ъп гума - даде добра разлика спрямо стоковата
2/ Laylax Nine Ball Enhanced Rubber Magazine Gasket - гумата, която пуска газ към нозъла - лилава

Имам два пълнителя за него, стоковия, с който дойде и един на WE. 20 и кусур зарядни, съвместими са и с 50 зарядните пълнители на WE. Смея да твърдя, че пълнителя на WE се представя по - добре, сякаш дюзата му е доста по - добре оразмерена и не губи толкова много газ.

За две години създаде следните проблеми:
1/ Една мнооого малка и на вид тънка и слаба пружинка, ако тя се разкачи, след всеки изтрел слайда оставаше назад - пистолета се отваря и след около 10 минутно клипче в нета и 15 минутен ремонт се закача там където трябва - случвало се е веднъж… необяснима причина.

2/ С времето пружината на чукчето се отслаби. При пълен пълнител, не успяваше да засили достатъчно valve knocker-a и не пускаше достатъчно газ да изтреля топче и да върне слайда. Купих следните части:


(От дясно са сменените)

Отворих пистолета, смених ги, сглобяването трябва да е с малко повече пръсти и ръце, но след известни тренировки става и само с две :slight_smile:
Вече стреля както в началото, много рязко и слайда е доста бърз. Стоковата пружина беше значително по - слаба от aftermarket-а на Guarder, вероятно с времето се е отслабила.

3/ През игра и ли две трябва да се чисти хоп-ъп гумата, защото почва да не вдига топчетата… но това може би го има при всички, просто гумата се омазнява от силикона в газта.

4/ След около 2 години ползване, в 50% от случаите след свършване на топчетата, слайда не остава назад, вероятно нещо по слайда се е износило… все пак е пластмасов

Pro:
1/ Лек
2/ Много aftermarket и резервни части
3/ Автоматична
4/ Доооста добра точност и далекобойност дори със стоковата гума

Cons:
1/ Скъп и сравнително недостъпен
2/ За да може да се ползва с метален слайд трябват доста ъпгрейди

Въпроса, дали си заслужава по - високата цена - за мен Да!. Не ми е създал кой знае колко проблеми, по - скоро неудобства.

Сравнение с WE Glock 18c не мога да направя защото нямам WE :slight_smile:

6 Likes