Ръкохватки Magpul за АК

Привет колеги и колежки.Пиша тази тема относно ръкохватките на фирма Магпул за платформа АК.
Моделите са четири на брой,но имам реални наблюдения на три от тях.

1. MOE® AK Grip – AK47/AK74
Това беше първата която поръчах,и наистина ми допадна.Дълго се чудех дали има твърде голям наклон и дали ще е достатъчно удобна.ДА,наистина е удобна.Тази извивка


помага на палеца да ляга идеално,накатката помага добре при запотяване на ръцете.
в комплект идва само със болт,който има жълт грес за уплътняване на резбата /всички ръкохватки идват по този начин,със такъв болт и самостоятелна кутиика.

2. MOE® AK+ Grip – AK47/AK74


Същата като тази отгоре,но без накатка.Уви не ми се даваха пари за нещо което е същото като предишното че даже и по-гладко.
Имах близка среща със такава ,но реплика за АЕГ,гладка.И нямам добро впечатление.

3. MOE SL® AK Grip – AK47/AK74

SL ръкохватката - първо осезаемо впечатление - по-тънка от първата (MOE® AK Grip) и със много малко по-къса,по прав ъгъл,няма го мястото за палеца,и няма тапа/капак на дъното.Може би ще пасне идеално на някой Витязь или някое акс-74у,но на мене не ми допадна за проект, и я продадох.
Не си струва.

4. MOE-K2® AK Grip – AK47/AK74


Тази я чаках два месеца докато я презаредят по сайтовете.Съмненията дали не е доста “права” ме тормозеха докато не я закачих.На усещане е доста по добре от MOE SL® AK Grip ,но мястото за палеца го няма.Все пак хвата е доста добър,ъгъла е почти като на оригиналната АК ръкохватка,чупката в горната задна част помага на пръста да е по-близо в спусковата скоба.

ето сравнение между двата фаворита,които определено си струват - MOE® AK Grip – AK47/AK74 и MOE-K2® AK Grip – AK47/AK74П.С ръкохватките стават само на GBB платформите.Преправката на спусковата скоба е задължителна.
Ако ще се слага на WE ще трябва пилене на самата ръкохватка.Също така друг болт за затягането на дръжката.
Засега не ми е известно някой да ги е преправял да стават на АЕГ,но спрямо размерите може би,ще пасне само първата ръкохватка.
Поздрави :wink: :v:

2 Likes