Препоръка при покупка на Реплика М4

Здравейте, съвсем нов съм във еърсофта, изгледах тонове видеа и прочетох доста статии, и все още се колебая коя реплика да си взема за първа такава.
Бюджета ми е около 300лв, и искам да е М4, не ме интересува особено външен вид, по-скоро държа да е издръжлива и точна.
Бях се спрял първоначално на Cybergun от сайта CRG за 270, но не намерих никакви позитивни мнения за марката. Тук във форума попаднах на сайта TaiwanGun, имат доста опции, тотално се огелпих вече, но се загледах в тази:
https://www.taiwangun.com/assault-rifle-aeg/ar15-lite-carbine-at-ny02-cb-arcturus
и тази:
https://www.taiwangun.com/assault-rifle-aeg/m916g-utr556-black-de

С ЛиПо батерия и зарядно ще дойдат малко над бюджета но ще го преживея…
Някой може ли да ми инфо тези модели дали са ОК, или пък да ми предложи някой друг вариант, евентуално в бюджета?

Много благодаря предварително!

Здравей, избираш между читава реплика и посредствена, според мен не много добра.
Дабъл игъла … бих пасувал
Арктуриуса е много добра като изработка, доста читави интърнали, но имат голям проблем с ЦК ключетата, които, често губят единична стрелба. Но това с полимерните ресийвъри не съм сигурен че е добра идея.
По скоро изчакай по събери малко пари още и си вземи нещо по читаво.

3 Likes

Благодаря за инфото, не ме притеснява много че е от nylon fiber, нямам намерение да я блъскам в земята, мисля че ще успея да я запазя. Какво точно се случва с единичната стрелба? Почва да стреля само на автоматичен ли?

Да репликата беше първата използваща
Иновативна система от цк ключе(кто при картечниците), практически не унищожим контактор, но кътнофф ливъра му е няква странна система и се износва доста.
Преди време точно по тази причина сменихме цк ключа с електроника (мосфет)направена специално за тия реплики.
Ето така изглежда оригинално ще забележиш кът офф колконстранно е направен за да ресетва спусъка, то и самият спусък също е с някаква странна система.
Това
Е оригинално как изглеждаше
изображение
И го заменихме както и накои други части с нови, в последствие репликата запя. Вече 2 години е в битки, няма проблем


Като актив брейк- а може да се изключва.

4 Likes

за жалост след месец чакане, DPD най-накрая си признаха че са ми изгубили пратката, и ще трябва да поръчвам на ново, но уви вече този модел го няма в сайта. Мога ли да помоля за мнение за тази реплика:
https://www.taiwangun.com/assault-rifle-aeg/cm-068d-cyma

Надеждни ли са компонентите? Главно ме интересува да е точна до около 30-40м и да не се чупи. Освен Cyma в този ценови диапазон виждам най-вече Double Eagle но нали не били много ок спрямо Arcturus, как са спрямо Cyma?

Също един отделен въпрос, Cyma-та идва с NiMh батерия и просто зарядно, достатъчно ли ще ми е да си взема балансиращо зарядно за LiPo и една LiPo батерия, и тази да я ползвам за резерва?

Avalon Samurai

Здравей,

Вече 2.5 години карам с ето тази реплика на арктурус и съм безкрайно доволен: https://www.taiwangun.com/assault-rifle-aeg/ar15-rifle-at-ar01-rf-arcturus
Тялото е метално и ми е издържало 70-те кила като съм падал няколко пъти върху нея :smiley: Шегата на страна - много е читава. Взех си дългата база и е превърнах в ДМР. Стоковите стоманени колела в момента ми издържат пружина М140 и съм на 2.5J. Зъбите на буталото са стоманени и са много добри, цилиндъра е цял в мойта реплика и е много качествен. Нозъла е от ПОМ с О-ринг. Тези неща не съм ги сменял в репликата. Ключето съм го отварял 1 път и е голяма играчка, но са нещо, което се сменя за 5 лева и не е драма - няма нужда да си като мен и да го ремонтираш :smiley: Карам със стоковата камера, която е метална, стегната и аз не виждам за момента необходимостта от смяна. Цевта е прецизна и добра за начало, но след това - ЗЛЕ! Започва да ръждясва след около година. Гумата е посредствена, но също се сменя. Сменил съм главите на цилиндъра и на буталото, защото не са особено качествени. Гледам репликата, че е на 212 Евро в момента, мойта я взех на черен петък намалена на 170 евро.

Надявам се да съм бил полезен, ако мога да помогна с още нещо винаги може да пишеш!

Поздрави!

1 Like

Пропуснах, че стоковия мотор е слабичък, но за целите на АЕГ ти върши работа - (пробвал съм го и работеше без проблеми на 1.9J).

За посочения бюджет от 300 лева, наистина няма реалистична опция .
Като първа електричка аз сикупих ето тази сима . Голяма , много солидно стои в ръцете и ми дойде за 240 кинта до в къщи.

Но за да стане пушка за игра отидоха още към 300 кинта ( ли-по батерия, правилни цилиндър, нозъл, бутало, глава , водач за пружина, пружина и т.н. ) . Тъй че съвета ми е или да събереш парички и да скочиш директно на качествена реплика, или да се целиш в ценовия диапазон 200-250 кинта и да почнеш да ъпгрейдваш.