Пренасяне на реплика в чужбина

Здравейте, въпроса ми е по-скоро имформативен а именно -пренасяне на реплика в чужбина конкретно за Англия . Някой има ли опит , минава ли се през някакъв специален режим на проверка,
някакви документи и др. Поздрави .

Интересувах се това лято от и за Испания, съответно говорих с тукашните власти (където еърсофт репликите подлежат на гистрация и контрол) и на летишето в София.
За изнасяне казаха, че трябвало да се говори със самата авиокомпания, нищо повече не било нужно. Но аз бих попитал отново.

Като цяло мисля, че ако в двете държави, от и за, еърсофта няма някакви забрани, не би трябвало да има проблем, освен това в рамките на ЕС трябва да е по-лесно.
Ще следя темата, защото се интересувам как стоят нещата.

1 Like

днес се позачетох в някои английски форуми и това, което четох е ,че за притежание на реплика е необходима регистрация в клуб/отбор и също през последните три месеца да си присъствал на игра минимум 3 пъти и да имаш застраховка !!! Отделно ми излезнаха три листа обща информация от UK border и засега спрях с четеното по темата. Явно така съм с първи впечатления е, че не е толкова свободно съхранението и ползването на реплики в Острова на Кралицата. Дано да има и още полезна информация от други колеги също :slight_smile:

2 Likes

До колкото знам имат закон наречен UKARA - http://www.ukara.org.uk/

Трябва да се регистрира репликата и да се даде ukara номер. Имаше и някакъв закон че определен процент от репликата трябва да бъде в ярък цвят но не знам доколко валиден е още. Също така за да закупиш еърсофт реплика там трябва да си гражданин,т.е да имаш английско гражданство а не да си само резидент. Като цяло контрола е строг.

1 Like

Ако имаш UKARA лиценз може да не ти е оцветена репликата. За лиценз обаче трябва да си член на клуб. Тоест ще трябва да присъстваш на няколко игри и да те поопознаят местните преди да можеш да си пренесеш репликата безпрепятствано.

2 Likes

А и можеш да проучиш дали има клубове на мястото, на което ще живееш. Сигурен съм, че биха ти помогнали с информация. Едва ли си първия, който ще иска да си занесе репликите там.

1 Like