Преглед на VFC M&P 9

Привет на всички.Днес ще разгледаме реплика на пистолет,марка VFC M&P 9.На първи поглед - книжката с инструкциите не е нищо особенно,постно направена.

Първи впечатления


Много прилично боядисан затворен блок.Удобна накатка на рамата.Стоманени и средновисоки мерни прибори.

Втори впечатления

Без пълнител е твърде лек.Със пълнител /и фенер/ баланса става поносим,но донякъде повече отива към задната част когато е зареден.

Репликата идва със стоманено УСМ,тяга.Разглобяването става подобно на бойния си аналог.Вътрешната цев е алуминиева,външната е стоманена.

Надписа на външната цев “9мм” е малък и отличен детайл.

Минусите

-Спусъка


Значи спусъка е уж двустепенен,но всъщност е само визуално двустепенен.От VFC са го направили с цел да служи като стопер на самия спусък,иначе при достигане в най-крайно положение ще се изважда тягата и се получава много кофти засечка в цялото УСМ което дори блокира блока.ПРОБВАХ ГО !

-Липсата на ИСТИНСКА планка за бързомер.


Репликата идва със бутикова планка която е само за украса.Поръчах планка за бързомер от Reaper’s Airsoft.Първия път я загубиха по пощите някъде в Германия /там ги произвеждат/ ,втория път с DPD пристигна успешно.
!!! Планките се произвеждат в две партиди и разликите са във вътрешните зъбчета за закрепване със около 1,5мм.Партидата от коя планка ще ви трябва става чрез установяване на година и месец на производство на репликата ви !!!

-Несветещи мушки


Колкото и да са добре изработени,липсата че не идва със фосфориращи мушки се усеща,особенно в затворени помещения.Присъствието на бързомер и фенер смекчават усещането,но щеше да е чудесен плюс ако ги имаше.

Range Test

https://drive.google.com/file/d/199iNnyQYnd3Ho-EJhSTB_49C91IRwmJS/view?usp=sharing

Със green gas на фирма Nimrod, Смит-а постига доволен резултат на 13м.
Уви спада на силата и консистенцията на изстрелите след шестото топче се усеща.
Този път ще го припиша на хладното време.
Ще го пробвам на хронограф в топло време,и тогава ще публикувам тук резултатите.

Заключение

VFC M&P9 e лек и удобен пистолет,съчетаващ модерна визия и прилично качество.
Има дребни и някой не чак толкова дребни неща за промяна и доизпипване но да, различно е от Глок или Зиг зауер М17,
и като че ли успешно се вмества посредата.
Баланса спрямо цена/качество е поносимо добро.Липсата на кобур за него също трябва да се вземе под внимание.Комфорта при хват присъства отлично.Но все пак,
общата МИ оценка е 4,9 / 6 .

Специални благодарности
на моя брат Теодор Александров,
Оръжеен магазин Прицел и
The Armoury.
Без тях това ревю нямаше да същестува.Надявам се всичко написано да е от полза .
:love_you_gesture:

7 Likes

Update : След две бутилки грийн газ на Нимрод /около 20 пълнителя/,изхвъргача започна да хлопа,болтчето което го държи се разви от самосебе си.

Един пълнител след него изпадна плочката за серийния номер.Интересното е че под него имаше надпис “6 mm” и германската маркировка пентагон с F .
Също да отбележа че всяка реплика бързомер SRO независимо дали на sotac и somogear са пълни боклуци.Не издържат зануляването,или стъклото се отлепва и т.н!

1 Like