Поддръжка на CO2 револвер

Здравейте колеги. От скоро се заинтересувах от това хубаво хоби и понеже отдавна съм фен на револверите а истински такъв няма как да си купя се сдобих с dan wesson 715 6" co2 реплика. Засега съм му направил само към 200 тестови изстрела и определено ми харесва, но се замислих как е добре да се поддържа подобно оръжие. Наясно съм, че като е CO2 е сметнато да работи със сух газ, но информациите как е добре да се поддържа са малко противоречиви. Доста хора казват, че една капка pellgun oil на co2 капсулата е достатъчна и към момента аз така действам. В инструкцията от друга страна пише да се пръска поне едно от топчетата със силиконов спрей, което обаче е много занимавка и не е приложимо в реални условия. Виждам, че има и някакви co2 капсули със смазка в тях като се препоръчва на всеки 10 капсули да се стреля с една такава. Общо взето съм малко объркан кои точно компоненти на подобна проста като конструкция реплика е добре да се смазват и как точно. Ще се радвам ако споделите опит.

Общото правило е, че реплика се смазва на места, където има триене. Не пръскай в цевта, не пръскай по топчетата. НЕ ПРЪСКАЙ ПО ХОПА (ако има), ДОРИ ДА Е ФИКСИРАН. Смазване на ударника, цилиндъра и пантата (каквато и да е) на цилиндъра е задължително. Дръж ги смазани, но не и да тече смазка от тях.
Поддръжката на реплики на полуавтоматични пистолети е по-зависима от смазката в газта, но и там не бих си позволил да е само с тази смазка.
Използвай по-гъста силиконова смазка (да не е съвсем течна), но НЕ И ГРЕС!!! Чисти се много трудно и не е подходяща за никоя част на еърсофт реплика.