Опит за custom грип на пистолетна реплика

Здравейте Колеги,

Тъй като не ми харесва пластмасовия грип на моята реплика, рещих, че мога да му направя дървен такъв… с орнаменти :slight_smile:
Е, след няколкочасова занимавка с декоративна дърворезба направих това (снимки). Получи се… някак. Предстои по-сложното: да гравирам една стилизирана глава на вълче от другата страна. In progress.

Поздрави.

Update:

Направих и другата страна. Леко грубичко се получи, но …толкова можах.

12 Likes

Браво добре е станало…:smiley:

Харесва ми,браво.

ако приемаш съвети и не ти е толкова за дзена на самата ръчна работа - мислил ли си за лазерно гравиране? Може да получиш детайлност доста по-висока от ръчната драстично по-бързо. Прави се черно-бял файл, като колкото по-към черно е даден тон гравиращият лазер го чете да му е п-голяма мощността - и съответно да вкопава в дървото повече. Грубо казано можеш или проста графика да си направиш във фотошоп/илюстратор такава, или нещо по-сложно в 3д пакет, от коеот да “изпечеш” depth map, който вече лазерът да ти го гравира. Доста ненормални неща могат да се получат.

Получило се е страхотно!

Интересно ми е само дали няма някакъв вид лак или обработка която да запази гравюрата по-дълго от ползване?

И такова…ако правиш за 1911 скоро такава… :smiley:

Да, загледах разни фирми с подобна услуга (лазерно гравиране), но наистина го правя повече заради “дзен-а” :slight_smile: Харесва ми да пипам и чопля дърво. Не ми е ясно дали лазерно гравиране може да стане безпроблемно върху неплоска повърхност… обикновено гравират върху кутии и подобни, но има и примери с дървени писалки, което ме навежда на извода, че е възможно. Трябва да ги питам.

1 Like

Да, мисля да го покрия с безцветен мат лак за защита от влага и изтъркване. Не знам колко ще го запази, но при моята честота на игра ще издържи поне 100 години :slight_smile:
Лошото е, че дървото е липа т.е. сравнително мека и едва ли най-подходящата за целта дървесина. Имам едни доста твърди планки (май са от дървесина за декинг (?) около басейни), но нямам нужните инструменти за обработка на такава твърдост и за професионални резултати.

А относно друг проект… хехе… нека първо да се убедя, че знам как става и имам достатъчно талант :slight_smile:

1 Like

И лявата част е готова. Снимки - горе в темата. Поздрави.

Намери си парченца дърво от орех или череша. Достатъччно са твърди за всекидневно ползване и идеални за резба. На визия са страхотни, особено ореха.