Мнение за мерни и оптични прибори от личен опит

Здравейте, понеже видях че темата за гранатите бе полезна на някои хора, реших да напиша една тема и за това какви мерни прибори използвам, съм използвал и какво ми е мнението за тях.

 1. Victoptics IPM 1X23X34 RED DOT [VECTOR OPTICS]
  VICTO IPM
  Цена: ~28 евро
  Закупен от: TaiwanGun / AliExpress
  Използвана батерия: CR2032
  Мнение: Мерника работи с 1брой батерия CR2032, сравнително лек е, личи си по начина му на изработка че не е сред най-скъпите, но според мен е един от най-добрите избори за начален бързомер. Хубавото му е че за тези пари разполага със всичко от което може да се нуждаете, има възможност за смяна на картинката на мерника, има смяна на цвета на подсветката(червен и зелен) също така се регулира и настройва много лесно само с един шестограм, друг голям плюс е че контраста му е хубав и на светло се вижда ясно и отчетливо. Категорично обаче най-доброто му качество е че лесно може да се предпази, изрязва се една пластмаса по формата отпред и се лепи със секундно лепило. В случай че нямате пластмаса която да изрежете можете да ползвате плексиглас, той е значително по-здрав и гарантира че ще го опазите доста дълго време.
  Крайно мнение: Смятам че е перфектния избор за начинаещи, евтин надежден и лесен за предпазване.
  Крайна оценка: 9/10

 2. Vector Optics RED DOT SIGHT T4 1X22
  vector optics t4 1x22
  Цена: ~40 евро
  Закупен от: TaiwanGun
  Използвана батерия: CR2032
  Мнение: Страхотен Red Dot захранван с батерия CR2032, направен е от алуминий 6061 който е с висока якост и устойчивост на корозия, в комплекта върви в повдигач и шестограм за монтаж. Регулацията на точката вътре става посредством малка права отвертка. Изработката е една идея по-добра според мен от на IPM-a, като недостатък бих казал че е трудно да се намери killfash за него и понякога когато има много силно слънце точката не се вижда много, ясно може би защото е малка. Има 11 нива на регулация на яркостта на точката, но няма смяна на цветовете на точката. Другото което смятам като недостатък е че когато се гледа през него полето което се скрива от алуминия е много и през мерника се вижда по-малко поле отколкото при IPM-a. Обаче повдигача който е в комплект с мерния прибор много добре го допълва и повдига, което го прави много удобен за употреба при прицелване. Мястото от което се настройва точката има капачета, които да скрият откъде се настройва и изглежда по-готино. Като цяло това мога да кажа за този Red dot.
  Крайно мнрение: Никак не е лош, ако искате повдигнат мерник за по-добро прицелване това е мерника, единствено трябва да съобразите големината на точката и предпазването от попадение на топче по него. Принципно се продава killflash, но винаги е свършил и почти не се намира.
  Крайна оценка: 8/10 (давам 8 а не 9 само защото трудно се предпазва)

 3. PCS Holo Weapon Sight MOD.1
  xps pcs 1xps pcs 2xps pcs protector
  Цена: ~33 евро
  Закупен от: TaiwanGun
  Използвана батерия: 4xLR44
  Мнение: Това е най-смотания мерник който съм взимал до тук поради ред причини които ще напиша по-долу. Пластмасата на капачето с което се закриват батериите е от скапана пластмаса, захвата на тази пластмаса е посредством метален щифт който можете да му регулирате колко трудно и стегнато да се затваря, но с тичането се разхлабва и може да изпадне при тичане без да разберете. В кутията му няма описание как се включва и изключва докато батериите са в него, това ставаше посредством натискане на двете стрелки едновременно, но имаше значение дали се натиска първо стрелката надолу или нагоре. Има само регулация на яркостта на точката, ярък е и се вижда и на силно слънце. За жaлост няма нито смяна на цвета нито различни прицели. Регулира се лесно, можете както с голяма права отвертка така и с малка. Предпазител за него се намира лесно, но не пасва както трябва, купих 2 и не стават винаги пина който е отгоре на мерника е много дебел и трябва да се пили и да се изтъни или да се отреже цялостно и да се крепи само на страничните. Батериите който използва са кофти, защото са захванати с фолио, когато си ги сменяте трябва да търсите захванати или вие да си ги захващате с изолирбант, което за мен си е излишна занимавка.
  Крайно мнение: Като цяло не бих го препоръчал, единствено е че на дизайн е готин, но като функционалност не става за мен. Кофти изработка, отхлабва се, абе посредствена работа за доста пари като цяло.
  Оценка: 4/10

 4. Walther Nano Point


  Цена: ~250 лева
  Закупен от: Сотис
  Използвана батерия: 2032
  Мнение: Страхотен мерник, цената му и това че няма протекция от топчета са единствените недостатъци за които се сещам. Страхотна изработка, точката е ярка и се вижда и на много светло и на тъмно. Има 2 режима на точката силно светене и авто, при силно светене свети еднакво силно винаги аз го ползвах само при ярко слънце за да се вижда отчетливо, авто режима при ярко слънце не го правеше достатъчно ярък колкото при силното светене. Авто режима го ползвах само на тъмно и в сгради, защото се напасваше достатъчно добре яркостта и не ме дразнеше колко е силно. Точката му е абсолютно същата като на T4-та, но тук свети сравнително по-ярко и това не е от батерията. Въпреки солидната си изработка е възможно да се счупи, казвам го от личен опит защото един авер падна върху репликата с тяло и върху него та си замина и нямаше ремонт после, отдолу ще приложа снимки. Удара беше силен човека си разби главата, счупи бързомера и репликата после беше повредена. Недостатък също така е че няма протекция за него от топчета заради странната му форма, но на мен точно формата ми хареса защото беше реплика на PK-06.
  Крайно мнение: Бих го препоръчал само на опитен играч, който знае какво търси и че му трябва точно това. Не бих го препоръчал на начинаещ заради цената, няма да е нещо повече уау в сравнение с Т4 или IPM. Единствено изработката е малко по добра но не си струва парите отгоре спрямо другите два които упоменах.
  Оценка: 7/10 заради високата цена, и това че не може да е предпазен от топче.

 5. Novritsch Variable scope 1x-4x
  novritsch 1-4 variable scopenovritsch 1-4 variable scope green light
  novritsch 1-4 variable scope killflash
  Цена: 120 лева
  Закупен от: България(магазина вече не съществува)
  Използвана батерия: CR2032
  Мнение: Когато я купувах още нямаше ковид или беше съвсем в началото, оптиката за тези пари за които я взех е перфектна ако ви устройва увеличение от 1х до 4х, има си подсветка която може да е червена или зелена и може да се регулира колко да е ярка. Предпазването става посредством алуминиев killflash, който струва не повече от 20лв(10/11 евро) в сайта на производителя и има доставка до България. Продадох я защото за по-малко от 1 сезон осъзнах че 4х увеличение ми е малко преминах към друга по-доближаваща оптика. В комплекта си имаше абсолютно всичко което ви трябва за монтажа, захват за пикатини, кърпичка за почистване, шестограм и описание. За жалост цената и скочи както на всички неща и поради тази причина не смятам че е добър вариант за покупка, много пари за малко увеличение. Качеството и обаче е отлично и я препоръчвам.
  Крайно мнение: Страхотна оптика, препоръчвам я с две ръце ако е на разумна цена, аз лично не бих дал повече от 140/150 лева за нея за такова малко увеличение. Забележки към нея нямам никакви. Killflash-а струва евтино и се намира лесно в сайта на производителя, алуминиев е и предпазва от топчета перфектно.
  Оценка: 10/10

 6. Vector Optics Matiz 2x-7x x32


  Цена: ~78 и ~88 евро (има 2 еднакви на различни цени)
  Закупен от: TaiwanGun
  Използвана батерия: Няма подсветка или функция която да използва батерия
  Мнение: Перфектната оптика според мен, имам 2 защото имам снайпер и DMR. Едната я изпуснахме от около 1,5м и си работи перфектно има само драскотина с дълцина около 0.5см .Няма подсветка но доближава от 2х до 7х, което за мойте цели е перфектно и не ми трябва подсветка. Все още не съм намерил killflash с който да я предпазя от топче, и на всяка игра се притезнявам дали няма да ми я цъфнат и да се спука. В комплекта си идва шестограм, пикатини монтаж и парцалче за почистване, общо взето всичко от което имате нужда за да я монтирате директно и да почнете да цъкате. Не знам каква е разликата в двете оптики, че да има разлика в цената от 10 евро, лично аз съм си купил 2 от по-евтините и за мен са чудесни.
  Крайно мнение: Перфектна е без забележки бих я препоръчал на всеки, който не го интересува дали има подсветка или няма. Единственото е това че killflash се намира адски трудно, аз все още не съм намерил.
  Оценка: 9/10 (само защото няма подсветка и не съм намерил все още killflash)

2 Likes

Най-лесния вариант за предпазване е едно кръгче от плексиглас захванато външно с изолир или вградено вътре ако има място, не е естетическо но върши работа

1 Like

Бих ти направил Killflash на 3д принтера, само кажи какъв диаметър има отпред въпросната оптика. Аз ползвам само такива и нямам забележки. Ще ти нацъкам няколко броя , ако се счупи след попадение да си имаш резерва. Безплатно ще ти ги направя , заради труда , който си направил да опишеш впечатленията си от различните продукти , които си ползвал до сега. Поздрави!

1 Like