Какви мерни прибори използвате?

Споделете какви мерни прибори използвате на основната си реплика. Защо? Какъв съвет бихте дали към прохождащите в хобито при избор на мерни прибори?

  • Открити мерни прибори
  • Red dot
  • Оптика с минимално увеличение над 3х
  • Оптика с минимално увеличение под 3х
  • Комбинация от red dot и открити прибори
  • Комбинация от оптика и red dot
  • Мерните прибори са за слабаците

0 Гласуващи

При всеки е въпрос на лично усещане и удобство. Аз не можах да свикна с приборите с 1-4 степенното увеличение. Докато пробвах да играя с “механичните” мерни прибори се улавям, че почвам да си навдигам главата и да коригирам стрелбата по полета на топчето :). Най-интуитивни са ми откритите бързомерци, но заради проблемът с влажността съм се спрял на ред дот бързомерци. От тях най-удобна ми е репликата на Trijicon MRO.

Съвети: да се пробва преди да се купи. Вече има доста различни прибори в играчите, не е проблем да се вземе от някой реплика преди/след игра и да се изстрелят десетина топчета, за да си прецени човек дали му харесва.

6 Likes

Аз купих този преди време за MP5-цата и стои доста добре и се вижда добре през деня. Има зелен и червен диоди. След настройка е доста точен.

Аз ползвам ред дот с увеличител от години вече.
Много съм доволен.

Пример:

Поздрави,
SHOOTER

Ползвал съм оптика 3-9х40 на снайпер AWSM (WELL MB08) и на DMR SPR MK12 (DBOY нещо си). Пробвал съм и механичните мерни прибори на AK Beta, G36 и M16. Определено ми харесват стоковите механични прибори, от оптиката увеличение над х5 не върши никаква работа за стрелба като х3 е повече от достатъчно за прецизен изстрел на дистанции до 100 метра, а не вярвам някой да хвърля по-далеч. Следващия сезон минавам на МР5 или Скорпион и бих се образовал малко за red dot, acog и прочее :slight_smile:

1 Like

За МР5 постнах един мерник, който използвам аз и съм доволен. Вижда се добре през дена със слънце и през ноща нямаш грижи.
Мога да ти препоръчам един друг, който не съм пробвал, но ми се иска да пробвам, защото ботоните са му странични (съвместим с magnifier х3), освен това има логото на Еотек.

1 Like

На моята М4 се върнах към механичните прибори. Не са най-удобните, но вършат работа.
Иначе имам реплика на Eotech бързомер, удобен е, но нещо не ме кефи.
Нощем кръгчето му даже и със слаба изтощена батерия ме заслепява и губя целта.

Малко стара тема но да попитам тук за да не отварям нова тема.
Имах бързомер, открит тип но тъй като нямах предпазител го уцелиха и вече нямам бързомер(беше от евтините за около 35-40лв) сега се оглеждам за нов но има много голям ценови диапазон от около 70-80лв до близо 200лв.
Какво бихте ме посъветвали пак да си взема някой евтин или да инвестирам в по скъп(вече имам предпазител така че и по скъп да е ще има какво да го пази)?

1 Like

Вземи си такъв, който ти харесва, удобен ти е и можеш да си позволиш като цена. Всеки има различни изисквания и възможности и едва ли чуждите предпочитания ще са ти от полза. Като идваш на игри помоли хората с различни видове мерни прибори да ти дадат репликите си да погледнеш и пуснеш няколко изстрела с тях, за да имаш по-реална представа поне на пръв поглед кое как е.

Аз лично се водя от естетиката на бързомера, а не от цената или функционалността. В еърсофта едва ли ти трябва нещо, което може да издържа на невероятни откати, по-скоро да ти е удобно за стрелба и да не ти тежи на джоба. Разбира се, можеш да си вземеш и боен вариант но няма да те направи по-точен стрелец. Та, моето мнение: да държи нула и да изглежда добре на репликата. И НАЙ - ВЕЧЕ - да те кефи.

Аз и отбора сме привърженици на този тип за щурмова.Не е задължително да е този производител.Но 3х увеличение и зелена и червена регулируема точка е добре за тези пари.Не гарантирам за качество и уцелване на бройката.