HPA с блоубак?

Здравейте. Вчера ми попадна клип във ФБ от ЕС група, където един пич си е направил репликта на въздух, но принципа на действие е същия като при бойното оръжие.
Искам да направя същото, може ли някой компетентен, да ми каже каква реплика трябва да се закупи, а от там какво още за да се трансформира за да стане принципа на действие като на бойно оръжие но на въздух. Благодаря.
Ако ви е по лесно ФБка ми е stilqn Petrov - doktora.
Благодаря

Линк от клипа : 28 декември 2021 г. - YouTube

Репликата която имам е показана в този клип : How To Clean Your Airsoft Gun [ basic cleaning of airsoft rifle ] - YouTube

Със HPA в клипа Чечата спомена как само M4 на WE може да работи.

Всички м4 или определен само? И има ли други варианти с други марки реплики.

Явно само си гледал клипа и не си слушал. Само GGB на WE платформа М4

Добре ОК разбирам че е само за ГББ на We но само една реплика ли е и какво още ми е нужно освен репликата? От къде мога да го закуп?

https://hpairsoft.eu/en/daytona-gun/321-daytona-gun-hpa-kit-gp-wa-woc-m4.html

На Чечата конверсията е с този кит - https://alyanairsoft.com/product/we-kit/ , имаше някакви особености, и ще е добре да се говори с него преди да се прави.

1 Like

Мако, кой от 2те кита д по добър?

Аз въобще не ги разбирам но за цената на кита, даже и за по малко ще вземеш Типман. Готов hpa с блоубек. Даже тука има обяви.

Да може да се вземе Типман за по малко ама нема нищо общо с истината . Рита неправилно и спусъка е странен и доста други неща

1 Like

Не е този кит който ползва Чечата. Този от линка е на Alyan и той е без Bolt Lock и има доста ядове. Не е и Дайтоната. Дайтоната струва една торба пари и пак не работи като хората. Има много други неща, които трябва да се пипнат преди да минеш GBB-то на въздух. Най-добре изчакай да пуснат в близко бъдеще retail версия на GBB на въздух, рано или късно ще се случи.

Добре това ми хареса, искам да си го направя същото, ако не мога да намеря инфо в Българския Еърсофт ще го търся другаде.
Благодаря все пак за коментарите.
Темата е за триене!

Темата не е за триене, защото все пак съдържа полезно инфо.

Иначе за репликите на Чечата, първата му преработена WE GBB беше с Alyan, и за около година, след като я конвертира, беше моя. След това мина през още един човек и се върна при него, и той си я дооправи.

Иначе не мисля, че ще намериш кой знае колко варианти по въпроса, най-малко защото няма чак толкова варианти как да се направи това.

1 Like

В грешка си
Утре ще опиша процеса

3 Likes

Да ги подредим по опций:

1во. ХПА то Гбб Конвршън.
За гбб репликите има 3 начина да станат на външен въздух

 1. През пълнителя, получава изглежда странйо доста е неудобно при презареждане, защото маркуча трябва да се откачи,да се смени пълнител после да се закачи отново.
  Става бавно, не си заслужава освен ако пълнителя не е с голям капацитет и пречи на юзъра, но и не е болка за умиране. Това работинсъс всяка една Гбб Реплика

 2. Конвършен кит, който се инсталира.
  На пазара има 3 такива кит-а
  Единия е Алиен кит-а който има доста структорни проблеми, изпуска въздух и си създава някакви драми, но като се направи, почва да работи ок. По спомен имаше 3 такива реплики в България
  1вата Беше в Чечата
  2-рата Беше в Мартин Христов
  3-тата Беше в Радо Стоянов които я продаде и някъде и загубих следите
  Репликите които могат да работят с подобен кит са базирани на WE M4 платформа.
  Което не значи че и Скар Л и PDW влизат в тази група.

подобен енджин е Norvick
Доста по добре изпипан, от това което чета из нета и от кореспонденцията ми със създателя му, всичко изглежда да е наред и изглежда да са отстранени недостатъците на алиен кит-а
Отново В България до колкото знам, единствения такъв кит е пак на Чечата.
Но за да се подкатат тези китове, трябва да се правят модофикаций по ресийвирите, също така трябва и да се ъпгрейдват самоте реплики. Да кажем че цената на репликата е 400 евра
Кит е още 200 евро,
Регулатора и маркуча са още 120 - 130 евро
След това идват другите неща.
За модификацийте по самата реплика, Чечата е казал какво е сменил в самата реплика, но това са поне още 200 евра.
Говорим за неща купувани от нула и чисто нови, не включван работата по модифициране на ресийвърите и дръжката, там всеки си ги прави сам, аз лично не бих се наел…
След това, пълнителите:
За да работи болт кеч-а чечата се бори с това от бая време да го измисли, как да стане, говорих с Норвик които каза, че единствените пълнители които могат да се модифицират са GG g2.

2.1. Има един Руснак които също прави рекойл китове за гбб реплики и отново само за We платформи

 1. Дайтона кит.
  Дайтона е американски кот, които се продава и в европа:
  Може да се сложи както в аег така и в гбб ресийвър.
  Но отново е много работа и е доста проблемен.

Вариант 2 HPA то Recoil

Tippmann
Като собственик на 3 такива и още 2 в отбора, мога да кажа че е една от най безпроблемните платформи,
Типмана на Токи, е версия 1
От както е купен са му напеавени само необходимито модофикации
Редболт
Тдц
Цев и гума
От скоро му сменена ложата, просто защото нямаше какво да му се прави.
Репликата е прокарала над 100000 изстрела и няма никакъв проблем все още.
Не е точно каъо гбб то, но е близо. Рекойла му е много приличен, и според мен е доста добър, изцяло механичен с контролируем рейт оф фаер.
Понякога правят проблеми със спусковия механизъм, но при версия 2 проблема е отстранен, също така вече е с габрично направени тдц, части все още има и се намират, макар и по трудно, защото пандемията ги удари много лошо.

Вариант 3 hpa to recoil

Преди време от WOLVERINE разбаботваха, рекойл система наречена quake recoil stock
Не знам до къде стигнаха със тази система и дали изобщо вдя бял свят.
Идеята там беше, енджините на Wolverine да работят със рекоилна система, която се захранва от хпа бутилката и се регулира подаването на въздуха.

Вариант 4
Аег то рекойл
Преди време се продаваха конвершън китове за аег репликите, предимно м4 платформите, като целия кит се поставя в прикладната тръба.
Modify tremors
От скоро може би 3 години. На пазара излеЕ една фирма наречена Болт еърсофт, който разработиха така наречената BRSS система.
Който добавя доста приличен рекойл на техните аег реплики

Мисля, че е това.
Моля да ме извините, за правописа но съм на телефона, пръстите са ми кебапчита.
Ако има въпросчета питайте.

6 Likes

Благодарим за изчерпателната информация :handshake::muscle:

WA Quake Recoil stock има смисъл когато (или “ако”) излезе за MTW. Тогава ще имаме реплика с реалистични размери на ресийвъра, работеща затворна задръжка (само с пълнителите на Wolverine) и настройваем откат. Сиреч, същото като на Чечата конвертираната газовица или Типмана.

3 Likes