DMR vs BASR?

Членувам в няколко западни и Щатски еъсофт форума и забелязвам тенденция към нарастване на интереса към DMR платформите за сметка на болтовите спрингови снайпери. Постоянно се коментират теми за конверсии на AEG пушки в DMR.
Мнения за пушките DMR срещу пружинните по отношение на ефективните дистанции и точността?
Мисля, че основното предимство на DMR, както повечето хора знаят, е скоростта на стрелба ( ROF ) . Можете да направите няколко изстрела за времето, необходимо на пружинна снайперска пушка за един изстрел. Трябва това да се съпостави спрямо обхвата и точността на пружинна пушка.
Ако вашият DMR може да уцели например 90% от разстоянието на пружинна пушка със същата точност, плюс предимство в скорострелността, това прави ли го по-добра платформа?

Обективно казано, таванът на ефективността се основава на вашите боеприпаси, така че по отношение единствено на коефециента на полезно действие , няма база за сравнение за BASR пред системите с автоматично зареждане (само предупреждение, че ограниченията на мощността, разрешени в различните правилници за Еърсофт гейминг , където BASR имат по-висока граница отколкото DMR това запазва дистанцията между двете системи в полза на BASR) . Например в САЩ в някои организации лимитите за .DMR и BASR са минимални 3 Дж. за DMR и 4 Дж. за болтовите снайпери. Има щати където DMR и BASR са в една категория : до 5 Дж. Това стимулира колегите геймъри да се ориентират към по-леките , по-компактни и с полуавтоматичен режим на стрелба ( автоматичната стрелба с DMR-и е забранена ) в добавка с мидкап пълнителите със 120-150 топчета DMR-и .
Трябва да се има предвид и въпроса с разходите за да се получи перфектния DMR и разходите които ще поеме един BASR и изобщо като пари/време/усилие/и т.н., което води до почти винаги ефективна разлика между BASR и DMRs, където BASR се представя по-добре.

Но…да се върнем “обратно на Земята” :wink: … Моето лично мнение е , че DMR обикновено е по-добър и на практика - поради причините, които споменах по-горе .

Моят първи проект : CYMA 518 DMR : За момента 3,5 Дж. и тегло 4,100 кг Дължина : 1170 мм

И вторият ми проект : CYMA 513 DMR ; За момента 2,3 Дж. / тегло 3,600 кг : 1050 мм дълга