Dan Wesson downgrade

Здравейте, приятели,

Тук е Shved oт Brothers in Arms. Пиша този пост с идеята да заинтригувам феновете на реплики -револвери. Почти съм сигурен, че няма любител на хобито ни, който поне веднъж да не се е заглеждал по реплика от този клас. В последно време ставаме свидетели на изключително голямо разнообразие от модели на револвери. Безспорно един от най-впечатляващите е този на ASG – Dan Wesson.
Изключително реалистичен с прекрасен финиш и 4 вариации при дължината на дулото. Ако сте се спрели на този модел важно е да знаете че… колкото по-голямо е дулото, толкова по силен е пистолета. Все пак ще си позволя да се позова на една древна еърсофтърска мъдрост свързана с големината на дулото и ще ви посъветвам да не си купувате най-дългия вариант :D.

С този пост далеч не целя да правя реклама на репликата, а по-скоро искам да се фокусирам върху основния минус на Dan Wesson-a, а именно че не може да се използва в регулярни еърсофт игри. С нова CO2 капсула силата на 4 инчовият е 132 мс. (замерен с 0.20bb). Ще се съгласите, че е доста разочароващо такъв еърсофт шедьовър да не може да бъде използван в игри. Ако сте като мен, тази мисъл ще ви побърка и ще направите всичко възможно, за да намалите силата на този красавец до около 1-1.2j. Сигурен съм, че много собственици вече са изгледали редица клипчета в нета свързани с отслабване на пружината при чукчето и т.н. Като човек преминал през това, смело ще ви кажа: Тази модификация не работи! Дори може да стане по-лошо! Не опитвайте това!

Има начин, по който можете да даунгрейднете Dan Wesson, но той не е свързан с чукчето, а с модифицирате гилзите или ако си закупите специални за даунгрейд.

Логиката е следната: няма как да намалите количеството CO2, което се отдава от изпускателната дюза, но може да намалите отвора на гилзите през, който преминава газта. Това става елементарно! Необходимо е просто да сложите някаква тясна тръбичка, която да намали с 50% отвора в гилзата. В снимките към тази публикация може да видите стандартна и модифицирана гилза с резултатите от хронографа (замерени в МС с 0.20). Важно е да знаете, че колкото по-тесен е отвора на гилзата толкова по-използваем ще стане Dan Wesson-а ви за стандартни еърсофт игри.

Предвид големината на публикацията съм почти сигурен, че един или максимум двама човека ще я прочетата, но се надявам да е била полезна :D.

Ако имате въпроси може да ги зададете в коментарите.

Поздрави,
Shved OUT!

3 Likes