Автоматични електрически пистолети предимства и недостатъци

Съвсем безпристрастно споделям моят личен опит.
От три години упражнявам хобито и в зависимост от терена ми се налага да използвам оръжие под 100 м/с. Спрях се на електрически пистолет,заради цената както и факта,че може да се използва при ниски температури без никакви проблеми. Първо си взех Cyma cm.122 а след това Cyma cm.125. Предимства: Първо евтина първоначална инвестиция,в зависимост от това от кой интернет магазин ги купувате се движат около 50-55 евро. Второ не зависят от температурата на околната среда. Трето не много скъпи пълнители. Четвърто предимство относително безпроблемни са и може да им се монтира литиево-полимерна батерия 7.4.
Недостатъци: Ниска начална скорост около 55-60 м/с. От една страна това е добре,защото не нанасяте прекалено много щети върху противника,от друга обаче топчетата не се усещат. Втори недостатък: Липса на ъпгрейди или прекалено скъпи части за ъпгрейд. Ако смятате да повишавате скоростта просто си купете карабина с възможност да стреля под 100 м/с ще ви излезе по-евтино. Трети недостатък:пълнителите са тънки и доста често се губят по терена без възможност да се намерят. Четвърти недостатък: Липса на реализъм. Всички електрически пистолети нямат блоу-бек и имат опция за автоматична стрелба. Пети недостатък не носят много на изтърване и тормоз и веднъж развалят ли се са доста трудни за ремонт.

Имайте впредвид,че някои модели AEP, като Cyma cm.122 не могат да ползват ли-по батерии.Cm.125 няма взаимозаменяеми пълнители с останалите от моделната гама.
Споделете вашия личен опит и наблюдения върху електрическите пистолети.

3 Likes

Как е решен хоп-а на въпросните СИМА и каква дистанция на прав изстрел постигаш с 0.20 гр. топчета?

Хоп-камерата е регулируема,не съм я разглабял,за да видя как точно е изпълнена. Дистанция до десет метра държи прав изстрел с 0,25,аз ползвам 0,25 на всичките си реплики,по-нагоре не съм се пробвал да стрелям,защото репликата е слабичка.

За 50-55€ може да се намери Токио Маруи АЕР. Аз много се чудих за една Берета на Токио, но като знам, че газовата уцелва от 30-35 метра, как да се замислиш за АЕР?

UPDATE:
те: https://www.dx.com/s/tokyo+marui?cateId=0&cateName=All%20Categories

Токио Маруи АЕР EBB, има скорост 30-40м/с. А според хората в YouTube, максимума до който можеш да докараш AEP на Cyma е 290 fps.

stock mod m - 230 fps
with laylax - 260 fps
with eagle 6 80m - 290 fps

Да ама да го направиш от 200 на 290 излиза на същата цена на която си взел пистолета.

Може и да е така, но седи като опция при много студено време.

За ниските температури - аз лично ползвам ЦО2 пистолет. При 2 и 6 градуса целзий последните два уикенда съответно - си стреляше като пич без НИКАКВИ грижи. Друг въпрос че гумата на хопа се одървя от студа и далекобойността пада… ама колко па да пада, става като грийнгаз пищов в топло време. Единственият проблем, че моят конкретен СО2 пистолет е едно изцяло метално танфолио, дето тежеше бая да го разнасям по баирите на Вискяр, а и понеже е изцяло метален - след два изстреляни пълнителя е буквално леден в ръцете. Което пак държа да отбележа - изобщо не му пречи да си стреля мощно.