Имам около година и малко експириънс с това чудо и мога да кажа, че до сега оставам все приятно изненадан от репликата. Предишната ми пушка беше Systema M4 Custom и до преди година не можех да кажа добри думи за друга електрическа реплика в средния и висок клас.
Фабрично CZ Scorpion работи перфектно, като може да се похвали с много добра консистентност, функции, дистанция и надеждност.
Хубавото е, че пушката може да се похвали и с възможност за бърза смяна на пружината, което ми позволява да се адаптирам към по-специфични изисквания за определен терен. Това става за около минута.
Не ме сдържа и реших, че ще го барам, с цел да го направя още по-добър.
Ето какво сътворих с моят Scorpion.
Първо се погрижих за Hi Speed тунинга, както и някои корекции по екстериора на репликата.
Като цяло, много съм доволен. Като бивш потребител на Systema ме радва и факта, че Скорпионът разполага и с детекция за празен пълнител. Тогава репликата спира да стреля. За да можете да започнете наново е нужно да поставите пълен пълнител и да натиснете затворната задръжка, което е голям плюс в редица ситуации, като ще зарадва и почитателите на по-реалистичните реплики.
Репликата е снабдена и с електроника, която Ви позволява да избирате и между няколко режима на стрелба - единична, тройки ( Burst ) и напълно автоматична стрелба.
Присъединявам се към мнението за Скорпиопа. Безупречно се държи, първата ми пушка, която не съм отварял (май само v2 gearbox на Система не се нуждае от отваряне). И най-важното - не е поредната М4-ка с уау-фукнции, а готино, леко, удобно картечно пистолетче. Като ергономика е Г36 на диета, хах. Сгъваемият приклад е безценен за пренасяне.
Шутси, отвън ясно, ама отвътре какво постигна с тунинг и какво си направил/сменил? И как беше откъм смазка, шиминг, ала бала фабрично?
Здравей Барни,
Радвам се, че си доволен от това чудо. И аз мога да кажа само хубави неща за него. Има някои дребни детайли за корекции, които според мен са лесно поправими.
Взимам си бележка и ще започна обработка на видео, в което ще се постарая да обхвана подробно това, което направих по Scorpion EVO, като ще говорим основно за интериорната част.
Шутър,преди време @Teodor_Aleksandrov1 имаше едно ЧЗ със мн хубава ложа на MidwestInd,същата като на снимката,порзапитай го,мисля че със нея става мн добре
Ще станат май скоро 5 години, откакто го имам Скорпиона, единствената ми пушка, която не съм отварял, не съм почиствал и т.н. Не че съм най-редовен на игри, ама чат-пат си стрелям ей така, за 5 години - никакви проблеми. Не съм правил никакви замервания, скоро може и да пробвам, че се сдобих с хронограф.
Като недостатъци :
ако селекторът за стрелба се сравни с М4, нямаш (или поне нямам) сигурност на кой точно режим си, разликата в позицията е малка. При М4 - надолу, наляво, нагоре, ясно е какво е. Това важи и за Г36 и не е критика към еърсофт репликата, щото работата ѝ е точно това - да репликира
ON/OFF суич би бил полезен (не знам къде), поради паразитното точене на електрониката
предната точка за окачване на ремък е като за игла и конец (също в графа “то така си беше” )
по-малко опции за аксесоари и ъпгрейд, тъй като е екзотика