ASG / CZ Scorpion SMG / Carbine / SHOOTER

Здравейте,
Да покажа моят топчемет :slight_smile:

Имам около година и малко експириънс с това чудо и мога да кажа, че до сега оставам все приятно изненадан от репликата. Предишната ми пушка беше Systema M4 Custom и до преди година не можех да кажа добри думи за друга електрическа реплика в средния и висок клас.
Фабрично CZ Scorpion работи перфектно, като може да се похвали с много добра консистентност, функции, дистанция и надеждност.
Хубавото е, че пушката може да се похвали и с възможност за бърза смяна на пружината, което ми позволява да се адаптирам към по-специфични изисквания за определен терен. Това става за около минута.

Не ме сдържа и реших, че ще го барам, с цел да го направя още по-добър. :slight_smile:
Ето какво сътворих с моят Scorpion.
Първо се погрижих за Hi Speed тунинга, както и някои корекции по екстериора на репликата.

Като цяло, много съм доволен. Като бивш потребител на Systema ме радва и факта, че Скорпионът разполага и с детекция за празен пълнител. Тогава репликата спира да стреля. За да можете да започнете наново е нужно да поставите пълен пълнител и да натиснете затворната задръжка, което е голям плюс в редица ситуации, като ще зарадва и почитателите на по-реалистичните реплики.
Репликата е снабдена и с електроника, която Ви позволява да избирате и между няколко режима на стрелба - единична, тройки ( Burst ) и напълно автоматична стрелба.

Поздрави,
SHOOTER

10 Likes

Присъединявам се към мнението за Скорпиопа. Безупречно се държи, първата ми пушка, която не съм отварял (май само v2 gearbox на Система не се нуждае от отваряне). И най-важното - не е поредната М4-ка с уау-фукнции, а готино, леко, удобно картечно пистолетче. Като ергономика е Г36 на диета, хах. Сгъваемият приклад е безценен за пренасяне.

Шутси, отвън ясно, ама отвътре какво постигна с тунинг и какво си направил/сменил? И как беше откъм смазка, шиминг, ала бала фабрично?

1 Like

Здравей Барни,
Радвам се, че си доволен от това чудо. И аз мога да кажа само хубави неща за него. Има някои дребни детайли за корекции, които според мен са лесно поправими.
Взимам си бележка и ще започна обработка на видео, в което ще се постарая да обхвана подробно това, което направих по Scorpion EVO, като ще говорим основно за интериорната част. :slight_smile:

Поздрави,
SHOOTER

Понеже обмислям покупка на скорпион може ли да споделиш видеото. От всичко гледано и изчетено си е идеален и без тунинг но все пак

Шутър,преди време @Teodor_Aleksandrov1 имаше едно ЧЗ със мн хубава ложа на MidwestInd,същата като на снимката,порзапитай го,мисля че със нея става мн добре

1 Like

*Колкото и да не го харесвам,днес случайно попаднах на това - ЧЗ с неща на Зенитко. *
Със смесени чувства съм :grinning: