Разработка на нова реплика на мина

Здравейте,
Както виждате, казвам се Николай Лефтеров, а някои може да ме познават и като No1Left. Бих искал да Ви представя проект, по който активно работя от около година. Проектът започна като реплика на известната мина „Claymore“, но с тази разлика, че вместо хаусни елементи, използвам електрически компоненти. Това е направено с цел да се избегне рискът от пожар при искра и да може да се използва дори в горещите летни дни. Освен това, проектът е създаден така, че да може да се използват дори стари Li-Po батерии с минимален остатъчен живот.

Първата версия на репликата беше тествана на едно от игрищата в София и претърпя значителни промени, тъй като се смущаваше от вятър, прах и други външни фактори. В момента репликата работи само при засичане на човешко присъствие (не съм тествал дали работи при наличие на куче или котка, но този тест ще бъде извършен скоро). Външният вид вече не наподобява толкова много „Claymore“, но може да бъде коригиран в краен случай.

Бих искал да споделя, че вече съм водил разговор с организатора на „BoinoPole“, който одобри репликата, а дори и поръча няколко бройки. Също така, говорено е с „Fisher“ от „Airsoft Sofia“, който се впечатли от идеята и ме насърчи да я доразвивам. Скоро предстои тест на репликата по време на игра, за да видим как ще се отрази на игровия процес и какво е общото мнение на играчите и организаторите.

Основната идея е тази реплика на мина да служи не само за миниране на зона от играча, който я залага, но и за разчупване на игровите сценарии по нов начин. Бих бил много радостен, ако някой организатор прочете този пост и сподели мнението си за това как смята, че тази реплика на мина ще се отрази на игрите му.

Примери за разчупване на сценарии, от моя гледна точка:

• Миниране на дадена зона, така че определена фракция или и двете да нямат достъп до нея.
  • Протекция на съоръжение (сграда или обект).
  • Елиминация на определена мишена.
  • Въвеждане на инженер в отбора, който може да борави с репликата на мината.

Размери на репликата в момента:
Височина: 14 см
Широчина: 12.5 см
Дълбочина: 4.5 см

Как се борави с репликата:

1. Захранва се с Li-Po батерия 11.1V.
  • Светва зелен светодиод, който показва, че има захранване.
  1. Включва се усилвателят и се настройва на желаната сила с потенциометъра.
  2. За активиране на репликата се натиска червеното копче.
  3. Светва червен светодиод, който сигнализира, че репликата ще чака определено време (Х), преди да започне да засича присъствие. Времето „Х“ се задава при създаването на репликата и може да бъде произволно. След като изтече времето „Х“, репликата започва да търси присъствие. Дистанцията за засичане може да се регулира от 20-30 см до 4-6 метра. (Тестовете ще установят точното разстояние — дали са 4, 5 или 6 метра.) Когато репликата засече присъствие, се издава звуков сигнал. (Звукът може да бъде различен, но трябва да се отбележи, че записването на звук, подобен на този на доминаторката, е трудно и още по-трудно е да се възпроизведе качествено. Работя по въпроса, но не съм сигурен дали ще успея.)
  4. След като звукът бъде издаден, репликата трябва да се деактивира и процедурата да се повтори за ново активиране.

Моля ако организатор коментира и изказва мнение, нека сподели че е такъв. Ще е хубаво и играчи да изкажат мнението си.

Благодаря Ви, че отделихте време да прочетете този пост. Ще се радвам на всякакви мнения и предложения, както и на конструктивни коментари.

С уважение,
Николай Лефтеров (No1Left)

3 Likes